Ayşe Ilıcak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon : OKUL PANSİYONU 03542171715
WEB https://yozgataikaihl.meb.k12.tr
Adres : ERDOĞAN AKDAĞ MAH. MENEKŞE 1. CAD. LİSE BLOK NO 22 İÇ KAPI NO 1 MERKEZ / YOZGAT
VİZYON : VİZYONUMUZ Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, bireyler yetiştirmektir.
MİSYON : MİSYONUMUZ Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlâka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmaktır.
BAŞARILAR : Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye 2. olduk. Şiir okuma Türkiye 1.liği,Arapça Etkinlikleri Türkiye 4.lüğü ve Sosyal,kültürel ve Mesleki alanlarda yapılan çeşitli yarışmalarda il dereceleri.

Biyoloji Laboratuvarı :1
Revir:1
Öğretim Şekli :Normal Eğitim LGS sınavı ile Lise kısmına öğrenci alır. Fen ve Sosyal Bilimler ağırlıklı eğitim yapar. Orta kısım kız öğrencilerden oluşur.
Saatler : 08:30- 15:50
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İNGİLİZCE 2.yabancı dil Arapça
Isınma : Doğalgaz
Servis : Yozgat merkez içi her yere servis vardır
Ulaşım : Servis ve Halk otobüsü
Yerleşim Yeri : il merkezi. Yeni Valilik binası karşısında Millet Bahçesi yanı, kentpark Yozgat´ın en gözde mekanında en yeni, en ferah binada eğitim öğretim yapılmaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 750 metre
Kontenjan Bilgileri : 60
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 326-462
Okulun Sınav Başarı Durumu : Ortaokul kısmı LGS başarısı yüksektir. Lise Kısmı proje okul ilk mezun 2022 de olacaktır
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 39
Sportif Etkinlikler : Beyin Oyunları Şampiyonası 2021 Türkiye birincisi Zeka Oyunları Turnuvasında 2021 Türkiye 35. Satranç turnuvasında 2021 Yozgat İl birincisi Sınıflar arası sportif turnuvalar.
Bilimsel Etkinlikler : Beyin Oyunları Şampiyonası 2021 Türkiye birincisi Zeka Oyunları Turnuvasında 2021 Türkiye 35. TÜBİTAK faaliyetleri Üniversite işbirliği ile değişik faaliyetler.
Proje Çalışmaları : Türkiye genelinde yapılan projelere katılım ve öğrenci destek programları TÜBİTAK projelei Din Öğretimi okuyoruz projesi 2021
Diğer Hususlar : Mesleki yarışma Lise kategorisi Arapça yarışmalarında Türkiye birinciliği Ortaokul kategorisinde Arapça Şiir de Türkiye birincisi Arapça Tiyatro kategorisinde Türkiye ikincisi